Twirl

Sinds 1962 werden de majorettes, zoals zij destijds genoemd werden, onderdeel van de muziekvereniging AMDG Beilen. De majorettes marcheerden samen met de fanfare en malletband op straat. Sinds die tijd is er veel veranderd. Majorette heeft plaats gemaakt voor twirlen en is daarmee een echte sport geworden.

Het twirlteam maakt geen muziek, maar ze dansen op muziek! Twirlen is een combinatie van ritmische gymnastiek, turnen, ballet en majorette. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een baton. Binnen het twirlen zijn er verschillende leeftijdscategorieën en onderdelen. Zo kun je meedoen aan het onderdeel dancetwirl, 1-baton, 2-baton of Super-X-Strut. Dit alles kan alleen (solo), met z’n tweeën (duo), drieën of vieren (ensemble) of als team!

De trainingen bestaan altijd uit een warming-up, het trainen van baton- en danstechnieken en het oefenen van onze wedstrijdroutines. Van de leden wordt verwacht dat ze actief meedoen tijdens de trainingen en thuis oefenen op de geleerde technieken en routines. Dat neemt natuurlijk niet weg dat plezier en saamhorigheid centraal staan en de lessen dus ook erg gezellig zijn!

Het twirlteam doet ook mee tijdens straatoptredens met het korps.

De instructrice van het twirlteam is Anja Postma en er wordt getraind op dinsdagavond. Het twirlteam bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Team 1
  • Team 2
  • Leerlingenteam

Voor meer informatie over twirlen kun je contact opnemen met coördinator twirl, Rianne Muggen (tel. 06-39644066).

Bekijk ook zeker onze facebookpagina, waar wij regelmatig updates plaatsen van onze trainingen, activiteiten en wedstrijden! https://www.facebook.com/TwirlstersAMDGBeilen/