Les

Als je bij AMDG graag in de fanfare of de malletband wilt gaan spelen, kun je via AMDG muzieklessen volgen. Je krijgt meestal individueel les van één van onze vakbekwame docenten. De lessen op blaasinstrumenten worden door AMDG zelf gegeven. Ilse Koops-Oosterhuis geeft les aan klein koper leerlingen. Ruud Splinter geeft de saxofonisten les. Verder geeft Klaas Pereboom aan groot koper leerlingen les en Siemen Hoekstra geeft aan klein koper leerlingen les. De lessen op slagwerk worden verzorgd door slagwerkschool Intermezzo van Herman Fokkema.

Lesgeld

Het lesgeld voor jeugdleden (voor alleen praktijk) bedraagt  € 320,- voor diploma A en B en € 420,- voor diploma C en D. Leden tot 21 jaar zijn vrijgesteld van het betalen van BTW, vanaf 21 jaar moet over het lesgeld BTW worden betaald. Als je begint met muziekles, moet het lesgeld voor dat seizoen altijd betaald worden, hiervoor geldt geen proeftijd. Het kan alleen (deels) teruggevraagd worden i.v.m. verhuizing. Daarnaast is het voor het aanbieden van de muzieklessen voorwaarde dat je lid wordt van onze vereniging en naast het lesgeld contributie betaald.

Lijkt het jou leuk om lid te worden? Meld je dan aan bij de jeugdcoördinator van de fanfare of malletband. Je krijgt dan aan het begin van het nieuwe muziekseizoen (aug./sept.) bericht over de dag en het tijdstip dat je wordt verwacht voor de muzieklessen (starten op een ander moment is is in overleg uiteraard ook mogelijk!).

Jeugdcoördinator fanfare: Sjors Krikken (tel. 06-82200695).
Jeugdcoördinator malletband: Rianne Fokkema (tel. 06-50267064).

De gemeente Midden-Drenthe vindt het belangrijk dat minima deel kunnen nemen aan (leuke) activiteiten buitenshuis. De uitkering voor activiteiten is een geldbedrag waarmee minima activiteiten op het gebied van sport, cultuur en educatie kunnen betalen, dus ook muzieklessen.

Als u wilt weten of uw inkomen en vermogen voldoen aan de gestelde voorwaarden om in aanmerking te komen voor de uitkering voor activiteiten, bekijk dan de ‘Bedragenkaart activiteitenregeling 2020’.