MusicKids

Algemene Muzikale Vorming (AMV) bij AMDG

Voor wie?
Gaat uw kind naar groep 4 of 5? Dat is een mooie leeftijd om met muziek te beginnen.
Het is bewezen dat muziek slimmer maakt. Bij MusicKids van AMDG leer je in één seizoen de beginselen van de muziek. Dit geeft een goede basis voor een verdere muzikale opleiding, de doorstroming naar een blaas- of slagwerk- instrument is makkelijk en laagdrempelig!

Wat leer je en wat doe je?
De kinderen leren spelenderwijs ritmes en noten lezen. Ook zingen en muziek maken komen aan bod in de lessen. Tot slot is het luisteren naar muziek en het kennismaken met allerlei verschillende muziekinstrumenten een onderdeel van de lessen.

Optredens
De MusicKids laten gedurende het muziekseizoen zeker 2 keer van zich horen.
Dat zal gebeuren tijdens een concert van en door de jeugd van AMDG en op de jaarlijkse showavond van AMDG in de Drenthehal waar alle onderdelen van AMDG zich presenteren.

Wanneer?
De MusicKids cursus gaat van start in september en de lestijd is 45 minuten per week.

Waar?
De lessen worden dit seizoen gegeven in de Notenkraker, Noordveen 21, van 15.15 uur tot 16.00 uur. Bij voldoende belangstelling wordt MusicKids ook op scholen gegeven.

De docent
De lessen worden gegeven door Ilse Koops-Oosterhuis. Ilse leerde bugel spelen bij AMDG en speelt in de fanfare. Ze behaalde in 2003 haar Pabo-diploma en zij studeerde klein koper (bugel en trompet) aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle, waar zij in 2008 haar diploma behaalde.

De kosten
De kosten voor deze eenjarige cursus van ± 30 lessen bedragen € 125,-. Dit is inclusief een blokfluit en lesmateriaal en blijven je eigendom. Blaas- en slagwerkinstrumenten waarop je mag spelen zijn en blijven eigendom van AMDG.

Opgave en informatie
U kunt uw kind voor de cursus in het seizoen 2020/2021 opgeven door een mail te sturen naar sjorskrikken@hotmail.com o.v.v. aanmelding MusicKids. In de mail graag de volgende gegevens vermelden:

  • Naam van het kind
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-Mailadres.

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Sjors Krikken, email: sjorskrikken@hotmail.com