Majorettes AMDG goed voor goud en brons op Champions Trophy

home > Nieuws > Verslagen > Majorettes AMDG goed voor goud en brons op Champions Trophy

Afgelopen zaterdag 28 februari werd in Neerpelt, België,  de jaarlijkse Champions Trophy voor majorettes/twirl georganiseerd.  Voor dit internationale kampioenschap der lage landen, georganiseerd door de VLAMO (België) en de KNMO (Nederland) waren solist Hanna Vaartjes en het twirlteam van AMDG gekwalificeerd. .

Hanna Vaartjes was vroeg in de ochtend aan de beurt, zij liet een stralende en mooie strakke show zien, welke goed was voor een gouden medaille.  Tegen de middag volgde het twirlteam, bestaande uit Rianne en Anita Muggen, Jose Fokkema, Aline van Dijken, Anika Kinds en Sterre Nijboer. Dit team heette voorheen het selectieteam en is zich pas sinds vorig jaar, onder hun nieuwe trainster Charel v.d. Felz,  meer gaan specialiseren in twirling. Wat inhoudt dat ze meer en moeilijker batontechnieken moeten laten zien. Spannend was het behaalde aantal punten, die waren hoog genoeg, en goed voor een bronzen medaille.

De Champions Trophy is een spannende wedstrijd waarbij het gaat om de prijzen in de verschillende categorieën, maar ook om de landenbeker.

Bij de prijsuitreiking om 20.00 uur 's avonds  was het extra spannend en ging het tussen de rode equipe(België) en de oranje(Nederland). Vorig jaar won Nederland, en eerlijk is eerlijk. Dit jaar was het België.  

Majorettes en begeleiders verbleven 2 nachten in Neerpelt om zaterdag niet zoveel reistijd kwijt te zijn. Het was een succesvol maar ook supergezellig weekend België.

AMDG is trots op hun majorettes en hoopt er volgend jaar weer bij te zijn.