Verslagen

home > Nieuws > Verslagen

PBCF geeft subsidie voor aanschaf 3 euphoniums AMDG

AMDG heeft 1.500 euro ontvangen van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe voor de aankoop van drie euphoniums Besson.

 

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in 2016 in totaal 410.000 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 156 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. 

In het vierde kwartaal van 2016 is 68.000 euro beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 26 projecten, waaronder dus die van AMDG. 

Ridders en jonkvrouwen, de musical.

 

Afgelopen 23e maart traden 88 enthousiaste leerlingen van groep 3, 3/4 en 4 van basisschool de Eshorst op, samen met het B-orkest van AMDG Beilen. In een volle Regenboogzaal werd de musical 'De ridder en de jonkvrouw' opgevoerd. 
De kinderen hebben vanaf de kerstvakantie muziekles gehad van muziekdocenten Wiljan Smit en Ilse Koops. Wiljan is ook dirigent van het B- en C-orkest en Ilse is docent klein koper bij AMDG. Deze combinatie leidde tot een geweldige uitvoering van de musical.
Jongens en meisjes en alle medewerkers, jullie hebben het fantastisch gedaan!

Majorettes AMDG goed voor goud en brons op Champions Trophy

Afgelopen zaterdag 28 februari werd in Neerpelt, België,  de jaarlijkse Champions Trophy voor majorettes/twirl georganiseerd.  Voor dit internationale kampioenschap der lage landen, georganiseerd door de VLAMO (België) en de KNMO (Nederland) waren solist Hanna Vaartjes en het twirlteam van AMDG gekwalificeerd. .

Hanna Vaartjes was vroeg in de ochtend aan de beurt, zij liet een stralende en mooie strakke show zien, welke goed was voor een gouden medaille.  Tegen de middag volgde het twirlteam, bestaande uit Rianne en Anita Muggen, Jose Fokkema, Aline van Dijken, Anika Kinds en Sterre Nijboer. Dit team heette voorheen het selectieteam en is zich pas sinds vorig jaar, onder hun nieuwe trainster Charel v.d. Felz,  meer gaan specialiseren in twirling. Wat inhoudt dat ze meer en moeilijker batontechnieken moeten laten zien. Spannend was het behaalde aantal punten, die waren hoog genoeg, en goed voor een bronzen medaille.

De Champions Trophy is een spannende wedstrijd waarbij het gaat om de prijzen in de verschillende categorieën, maar ook om de landenbeker.

Bij de prijsuitreiking om 20.00 uur 's avonds  was het extra spannend en ging het tussen de rode equipe(België) en de oranje(Nederland). Vorig jaar won Nederland, en eerlijk is eerlijk. Dit jaar was het België.  

Majorettes en begeleiders verbleven 2 nachten in Neerpelt om zaterdag niet zoveel reistijd kwijt te zijn. Het was een succesvol maar ook supergezellig weekend België.

AMDG is trots op hun majorettes en hoopt er volgend jaar weer bij te zijn. 

Fanfare geeft succesvol HRFSTWND concert

Parkgebouw in Rijssen

AMDG Beilen geeft succesvol  HRFSTWND concert Parkgebouw te Rijssen.

 

Afgelopen zaterdagavond 15 november gaf de A-fanfare van AMDG een bijzonder dubbelconcert in de HRFSTWND-reeks. Samen met de harmonie Wilhelmina uit Rijssen werd een muzikale avond verzorgd in een enthousiaste en volle zaal in het Parkgebouw in Rijssen.

Onder de naam HFRSTWND worden kwaliteitsconcerten gegeven op aansprekende locaties om blaasmuziek toegankelijk te maken voor een breder publiek.

AMDG had gekozen voor een programma met een Russisch thema met muziek van onder andere Prokofjev en Sjostakovitch. Ilse Koops-Oosterhuis nam op trompet de solopartij voor haar rekening in het stuk ‘Slavische Fantasie’ van Carl Höhne. Bij Wilhelmina maakte vooral het stuk ‘The Story of Anne Frank’ met een vioolsolo van Symone Boerstoel  indruk. 

Abonneren op Verslagen