Afgelopen maanden is het clubgebouw de Notenkraker van AMDG Beilen flink onder handen genomen. Waar de leden verplicht rust hebben en er geen muzikale activiteiten plaatsvonden, is er door Nijboer installatietechniek een duurzame ventilatie unit geplaatst.

Voorzitter André Schraa: ”De ventilatie was niet optimaal. We wilden frisse en gezonde lucht het gebouw in laten, maar wilden het energiegebruik in de hand houden. Daarom is er gekozen voor een warmte terugwin installatie.” Een flinke investering die mogelijk is gemaakt door de steun van een aantal sponsoren. Onze dank gaat uit naar de Gemeente Midden-Drenthe, Nijboer installatietechniek, Stichting Wildervank Fonds en de firma Olijslager.

De ventilatie unit is onderhand in gebruik genomen. Nu is het wachten op het startsein om de activiteiten in het gebouw weer te mogen hervatten.