Vanaf halverwege maart 2020 stopten de repetities, concerten en optredens vanwege Corona. Na 3 weken muziekstilte in de Notenkraker ontstond bij de malletband behoefte aan online contact. We hebben met elkaar middels beeldbellen gesproken en gekeken hoe iedereen er op dat moment in stond. Eigenlijk kwamen we gauw tot de conclusie dat iedereen het gezellig met elkaar muziek maken erg mist en hoopt dat we weer vrij snel in kleine setting mogen en kunnen repeteren. We trokken ook al snel de conclusie dat ons kampeerweekend in Gramsbergen zou komen te vervallen. Helaas, maar het is niet anders. In de weken dat we niet konden repeteren hebben we ongeveer 3 tot 5 keer met elkaar middels beeldbellen contact gehad. Het was prettig om elkaar even te kunnen spreken.

Eindelijk mochten we op 3 juni weer starten met repeteren. Het ongestemde slagwerk is gestart met repteren om te kijken wat mogelijk is binnen de gestelde richtlijnen.

Een week later mochten de mallets het uitproberen. Je voelde wel dat iedereen toen nog wat voorzichtig was en moest wennen aan de nieuwe manier van repeteren. Het klaarzetten van het instrumentarium kost toch wat meer tijd om dat op de juiste manier te kunnen doen.

Op 17 en 24 juni hebben we als malletband gelukkig weer gezamenlijk kunnen repteren, wel met maximaal 28 leden. Het was erg prettig en fijn dat we elkaar weer konden zien en met elkaar konden repeteren. Het muzikale niveau was nog goed op peil gebleven en we waren redelijk snel weer op elkaar ingespeeld. Uiteraard voelde de sfeer wel anders dan voorheen. De gezelligheid ontbrak nog wat, doordat iedereen nog wat zoekende was in wat wel/niet kan en ook doordat de bar gesloten was. Na de repetitie werd iedereen geacht het pand direct te verlaten. Dat voelt dan toch anders. Op 24 juni hebben we na de repetitie met elkaar een gezellige avond gehouden achter de Notenkraker waarbij we op 1,5 meter afstand van elkaar zaten en iedereen zijn eigen drinken/versnapering mee had. Zodoende hebben we het ‘bijzondere’ muziekseizoen 2019-2020 toch nog met elkaar op een redelijk gezellige manier mogen afsluiten. We hebben er met elkaar maar het beste van gemaakt binnen de gestelde richtlijnen. Daarna startte de zomervakantie.

Op woensdag 19 augustus hebben we gelukkig het nieuwe muziekseizoen kunnen starten met de hele malletband. De bar was op dat moment nog wel gesloten, maar in de pauze was er wel tijd om even bij te kletsen. Je voelde dat iedereen wat meer gewend was aan de maatregelen. De sfeer voelde al beter dan de repetities van vóór de zomervakantie.

Op woensdag 26 augustus mocht de bar weer open. Vanaf dat moment voelde het echt weer redelijk ontspannen en stukken gezelliger. Ook na de repetitie was er dan tijd om even gezellig de avond af te sluiten.

Binnen de malletband zijn er leden die, door o.a. de sluiting van de bar, wel die gezelligheid hebben gemist. Het stukje sociale contact voelt anders op 1,5 meter afstand en zonder nazit. Toch was iedereen wel blij dat we hebben mogen repeteren, wat natuurlijk het belangrijkste is! De sfeer binnen de repetities werd steeds beter, ook doordat iedereen inmiddels aan de maatregelen is gewend en het houden van 1,5 meter afstand wat meer vanzelfsprekend wordt. Ondanks dat het repeteren nog niet kan gaan zoals het voor de Coronaperiode was, merken we wel dat de sfeer tijdens de repetities goed is en iedereen geniet van de momenten waarop we samen kunnen musiceren. Met elkaar staan we positief in de situatie waar we niet omheen kunnen en maken we met elkaar er het beste ervan. Iedereen draagt op zijn of haar manier een steentje bij in het kunnen organiseren van de repetities. We hebben leden die bardienst draaien, leden die instrumentarium klaarzetten en leden die toezicht houden op de maatregelen. Fijn dat we met zo’n mooie club dit met elkaar kunnen doen! We geven niet op en gaan ervoor. Samen maken we met de malletband er een gezellig en mooi muziekseizoen van!