Op vrijdagavond 25 september hebben de B- en C-fanfare en de B- en C-malletband eindelijk een concertje mogen geven in het centrum van Beilen. Het was nog even spannend of het door zou gaan. Dit keer niet vanwege de Corona, maar vanwege het weer. De weersvoorspellingen waren niet al te best. Gelukkig zat het weer in Beilen nog aardig mee en kon het gewoon doorgaan. Sinds de Coronaperiode is dit het eerste optreden van AMDG wat wel door kon gaan. De jeugdleden waren blij! Om 18.00 uur werd er verzameld bij de Notenkraker om de kar en een aantal auto’s in te laden met instrumentarium en voor de fanfare een aantal stoelen. Je merkt op zo’n moment dat er altijd meer mee gaat dan je van te voren verwacht. De jeugdleden spelen inmiddels ook al diverse slagwerkinstrumenten. Na het inladen werd op het pleintje voor het gemeentehuis van Beilen het instrumentarium opgebouwd. Om 19.00 uur startte het optreden en wisselden de fanfare en malletband elkaar af met een aantal nummers. Het was best koud en helemaal gezien de jeugdleden alleen een polo met trui aan hadden. Ondanks dat lieten zij zich niet van de wijs brengen en hebben er een mooi concertje van gemaakt. Leuk voor het publiek om weer eens wat te kunnen horen en leuk voor de leden om weer eens te kunnen spelen voor publiek. Bij de laatste nummers moesten de jeugdleden extra hun best doen om het bladmuziek te kunnen lezen, want het begon donker te worden. Gelukkig schenen een aantal mensen bij met hun mobiel of hadden sommige jeugdleden een lampje meegebracht. Het concertje veranderde langzamerhand in een soort lichtjesconcert. Tegen 20.00 uur was het afgelopen. Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagd jeugdoptreden en waren we allemaal blij dat dit gewoon door kon gaan. We hopen dat we het komende seizoen nog veel meer van ons kunnen laten horen!