Tweede en derde plaats NK 2014 Majorettes

home > Nieuws > Actueel Nieuws > Tweede en derde plaats NK 2014 Majorettes

Tweede en derde plaats op NK 2014 voor Majorettes AMDG

Mooie resultaten afgelopen zaterdag op het NK Majorette. 2 teams en 1 solist hadden zich hiervoor geplaatst tijdens het kwalificatietoernooi in 't Harde op 8 november. 

Het NK georganiseerd door de KNMO vond afgelopen zaterdag 13 december plaats in sporthal 'De Slagen' in Waalwijk. De afsluiting van de concoursen van afgelopen jaar.  De majorettes van AMDG doen aan ongeveer 4 concoursen per jaar mee, waarvan de laatste de kwalificatie voor het NK is.

Het was een lange dag in Waalwijk die om 9.00 begon en om 21.30 uur eindigde na de laatste prijsuitreiking, maar de dag was de moeite wel waard, er waren veel mooie shows te zien. Waaronder natuurlijk die van onze eigen majorettes. Ook zagen we Femke de Bont optreden die majorette/twirling op de kaart heeft gezet in So you think you can dance.

Het NK bestond uit een juniorgedeelte wat afgesloten werd met een prijsuitreiking om 14.00 uur. Hieraan namen het A-team en het C-team deel. Het A-team viel met een 4e plaats net buiten de prijzen, helaas voor deze meiden maar ze hadden zichzelf in puntenaantal wel verbeterd. Het C-team bestaande uit; Melody Vreman, Loëll Schipper, Sarah Dijkstra, Dineke van Faassen, Sanne Pieters en Marit van IJsselmuiden, stond vol trots op het podium, want zij haalden de 3e plaats in de Jeugd 1-A categorie.  Zij wisten de jury te imponeren met een goede show, waar plezier en enthousiasme vanaf straalde.

Daarna volgde het 2e deel van de dag waar Anita Muggen, zij zit in het twirlteam van AMDG, met een solo show aan deelnam. Met 8 deelnemers in haar categorie had zij flinke concurrentie. Zij liet een prachtige show zien, technisch goed en in balans met de muziek. Dat waardeerde de jury ook. Zij behaalde de 2e plaats. AMDG is trots op deze meiden. Na het NK volgt ook nog de Champions Trophy, en wel voor het Twirlteam en solist Hanna Vaartjes. Zij konden zich niet voor het NK plaatsen maar wel voor de Champion Trophy die 28 februari plaatsvindt in Neerpelt in Belgie.

De majorettes blijven flink doortrainen. Dit doen zij op dinsdag en vrijdagavond in De Notenkraker, het clubgebouw van AMDG in Beilen. Wie het leuk lijkt eens mee te doen of gewoon een kijkje wil komen nemen is van harte welkom.