Taptoe Lanijto feestweek

home > Nieuws > Actueel Nieuws > Taptoe Lanijto feestweek

Taptoe Beilen 2019 en AMDG is erbij! We gaan er iets moois van maken. AMDG is geen showkorps, maar op de taptoe in ons eigen dorp moeten we natuurlijk wel van de partij zijn. En dan kunnen we niet volstaan met een lopende of stilstaande mars.

Dus worden we voor één keer toch even (weer) een showkorps. We gaan figuren lopen. En dat gaan we in 6 repetities instuderen. Nu zijn dat er niet veel, maar het is haalbaar wanneer iedereen op zoveel mogelijk repetities aanwezig is. Het zal even pittig worden. Toch gaan we ook vooral plezier maken. Plezier maken, maar ons motto is wel: wat we doen, doen we zo goed mogelijk. We houden rekening met elkaar, dat het ervaringsniveau heel verschillend is; van leden, die al uren show hebben gelopen tot leden die net voor het eerst mee doen.

Hierboven staat de introductie van onze tamboer-maitre Ger Heegen die de show heeft ontworpen. Ger heeft met de marsen Full Time, SCVK-mars, Showtime (geen mars), Over and Out en Mars der Medici een hele mooie show ontworpen.

De eerste repetitie op 16 april hebben we zonder instrumenten gedaan. AMDG kan ook zingen; op lalala kom je een heel eind. Gelukkig wel een grote trom om de maat aan te geven. We krijgen een vaste opstelling; iedereen heeft z’n eigen plek. Soms moet je linksom en de buurman rechtsom en als je dan in een andere rij staat, sta je oog in oog met de verkeerde buurvrouw.

De eerste repetitie is verwarrend. Onthou ik dit ooit?? Wat moet ik nu doen? O ja, toch naar achteren lopen in plaats van naar voren… Een show lopen is toch totaal andere koek dan een podiumconcert of een marsoptreden verzorgen!

Maar na zes weken zit de show erin! We doen op donderdag de generale repetitie en de show is gepland op vrijdag. Wij zijn de eerste, daarna komt een aantal ‘echte’ showorkesten.

 

Helaas….  Het weer werkt niet mee! De Lanijto-organisatie besluit om de taptoe af te gelasten. Rond zeven uur ’s avonds wordt een regen- en donderbui voorspeld, een voorspelling die klopt helaas. JAMMER, maar begrijpelijk dat het niet doorgaat. Veiligheid voor alles!

Omdat heel AMDG toch de avond al had gereserveerd, is vanaf 19 uur de Notenkraker open voor een hapje en een drankje. Om 21 uur is het weer droog (en prachtig weer). Het veld is goed…. AMDG besluit om alsnog de show te lopen. We hebben niet voor niets zo hard geoefend! Via social media komt er toch nog zo’n 250 man publiek. En we hebben de show fantastisch gedaan!

 

Na onze show is het tijd voor vuurwerk. Het feestterrein stroomt vol en met heel veel Beilenaren genieten we van een prachtige vuurwerkshow.

Op de volgende pagina foto’s van ons optreden. Deze zijn te vinden op: https://www.flickr.com/photos/145239895@N07/albums/72157708989948586