Start nieuwe cursus MusicKids

home > Nieuws > Actueel Nieuws > Start nieuwe cursus MusicKids

MusicKids bij AMDG

Voor wie?

Gaat uw kind naar groep 4 of 5? Dat is een mooie leeftijd om met muziek te beginnen.

Het is bewezen dat muziek slimmer maakt. Bij MusicKids van AMDG (voorheen AMV) leer je in één schooljaar de beginselen van de muziek. Dit geeft een goede basis voor een verdere muzikale opleiding, de doorstroming naar een blaas- of slagwerk -instrument is makkelijk en laagdrempelig!

 

Wat leer je en wat doe je?

De kinderen leren spelenderwijs ritmes en noten lezen. Ook zingen en muziek maken komen aan bod in de lessen. Tot slot is het luisteren naar muziek en het kennismaken met allerlei verschillende muziekinstrumenten een onderdeel van de lessen.

 

Optredens

Jawel, de MusicKids laten gedurende het muziekseizoen zeker 2 keer van zich horen.Tijdens een concert van en door de jeugd van AMDG in de Notenkraker en op de jaarlijkse showavond van AMDG in de Drenthehal waar alle onderdelen van AMDG zich presenteren.

 

Wanneer?

De volgende MusicKids cursus start na de zomervakantie, in de derde week van september, de lestijd is 45 minuten per keer.

Waar?

De lessen worden gegeven in het clubgebouw van AMDG, ‘De Notenkraker’ aan het Noordveen 21 in Beilen op donderdag van 15.15u tot 16.00u.

 

De docent

Ze behaalde in 2003 haar Pabo-diploma en studeerde klein koper (bugel en trompet) aan het ArtEZ-conservatorium te Zwolle, waar zij in 2008 haar diploma behaalde. Ilse werkt momenteel ook als leerkracht op CBS De Schutkampen in Smilde.

De kosten

De kosten voor deze eenjarige cursus van ± 30 lessen bedragen € 125,-. Dit is inclusief een blokfluit en lesmateriaal en blijven je eigendom. Blaas- en slagwerkinstrumenten waarop je mag spelen zijn en blijven eigendom van AMDG.

 

Opgave en informatie

U kunt uw kind opgeven door een mail te sturen naar gea.schraa@kpnplanet.nl o.v.v. aanmelding MusicKids.

In de mail graag de volgende gegevens vermelden:

naam kind, geboortedatum, adres, telefoon, e-mailadres en school kind.

 

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Gea Schraa. Telefonisch te bereiken op 0593-540633 of per mail,  gea.schraa@kpnplanet.nl