Showavond vol entertainment

home > Nieuws > Actueel Nieuws > Showavond vol entertainment

AMDG: showavond vol entertainment

Zaterdagavond 8 april organiseerde muziekverenging AMDG uit Beilen haar jaarlijkse showavond. In een volle Drenthehal met de sfeer van een knusse huiskamer werd gezapt langs diverse bekende film-, musical, TV- en theatermuziek. Het thema was dan ook ‘AMDG in Beeld’.

Een voice-over, in de persoon van Wim Boer, leidde het publiek door de avond. Met popcorn in de hand genoot het publiek van een groot aantal filmmuziekklassiekers. De A-fanfare en A-malletband speelden samen een prachtig stuk van Ennio Morricone. Dit stuk was speciaal gearrangeerd voor deze avond zodat beide orkesten samen konden speelden. Ook lieten zij samen een gedeelte te horen uit de musical Phantom of the Opera.

Tijdens de showavond speelden de verschillende onderdelen opvallend veel samen. Hiermee lieten zij zien dat zij echt één vereniging zijn. Het B- en C-orkest vormden met het A-orkest een groot fanfareorkest en speelden muziek van de tekenfilmserie Spongebob en van de film The Adams family. De MusicKids, B- en C-fanfare lieten ook horen dat ze de kazoo kunnen spelen. En wel tijdens het nummer Chicken Run, gespeeld door de A-fanfare. De kazoo is een muziekinstrument die wordt bespeeld door erin te zingen. Het geluid wordt vervormd en geeft een grappig effect.

De malletband speelde bekende nummers zoals Zwart Wit en We will rock you. Ook de dance twirlsters lieten zich van hun beste kant zien. In mooie choreografieën met bijpassende kostuums brachten zij onder meer Jungle Book  op het podium. Onbetwist hoogtepunt van de avond was het optreden van de dance twirlsters samen met zes jongemannen van de malletband. Op muziek van de film Grease brachten zij met een fantastische act het publiek op de banken!

Tijdens de showavond zijn de jubilarissen van de vereniging gehuldigd. Een bijzonder jubileum vierde erelid Bé Gaasbeek. Samen met het publiek vierde hij namelijk zijn 70-jarig jubileum.