Musical op de Beatrixschool met B-orkest AMDG

home > Nieuws > Actueel Nieuws > Musical op de Beatrixschool met B-orkest AMDG

Musical ‘De Vuilnisboot’

Op maandag 22 mei werd in het Wilhelminagebouw de musical ‘De Vuilnisboot’ opgevoerd door de groepen 5, 6 en 7 van de Beatrixschool in Beilen. De B-fanfare van muziekvereniging AMDG Beilen verzorgde de muzikale begeleiding. Deze bijzondere samenwerking leidde tot een succesvolle avond! De zaal zat dan ook vol enthousiaste ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s.

‘De Vuilnisboot’ had een actueel thema, namelijk het milieu. Het stadje Krimpen aan Zee werd bedreigd door afval. De piraten hadden er een gewoonte van gemaakt al hun troep op de kade en in het water te gooien. De kinderen van Krimpen aan Zee pikten dit niet langer en kwamen in actie. Gelukkig wist de burgemeester samen met de inwoners van Krimpen een oplossing te vinden. Daarbij geholpen door twee zeemeerminnen, gespeeld door twee juffen van de school. Ingrid van der Veen speelde de rol van burgemeester en was de vertelster van de avond.

Wiljan Smit heeft de kinderen van de Beatrixschool negen keer muziekles gegeven. Tijdens deze lessen werd veel aandacht besteed aan zingen en werden de liedjes van De Vuilnisboot ingestudeerd. Wiljan is ook dirigent bij de B-fanfare van AMDG Beilen. Daar besteedde zij een aantal repetities aan de muziek van de musical. Dit alles leidde tot een uniek optreden!