Geslaagde showavond AMDG

home > Nieuws > Actueel Nieuws > Geslaagde showavond AMDG

Zaterdagavond 2 april organiseerde muziekvereniging AMDG uit Beilen weer haar jaarlijkse showavond. In een volle Drenthehal liet AMDG aan het publiek een afwisselend programma zien en horen. Spreekstalmeester van de avond was Daniël Haan die de verschillende optredens vakkundig aan elkaar praatte.

Tijdens de showavond kwamen alle afdelingen van de vereniging aan bod. De fanfares, malletbands en twirlteams maakten er een mooie avond van. Er was filmmuziek te horen van Crimson Tide, Pirates of the Caribbean en Band of Brothers. De beentjes konden de lucht in bij de cancan. Daarna kon het publiek inhaken bij de Hollandse feestmedley. De malletband speelde twee stukken waarmee zij in het najaar op concours gaan. Maar zij lieten op de showavond ook horen èn zien dat zij ook ‘happy hardcore’ kunnen spelen op een xylofoon!

De twirlsters lieten het publiek diverse shows zien waarmee zij aan wedstrijden deelnemen. Ook toonde Rianne Muggen haar show die haar terecht het Nederlands kampioenschap Super-X-Strut heeft opgeleverd.

Bij de showavond werd ook de nieuwe dirigent van AMDG Beilen geïntroduceerd. Siemen Hoekstra staat vanaf 1 januari voor de A-fanfare en leidde het orkest met zichtbaar veel plezier en enthousiasme.

AMDG heeft een groot aantal jeugdleden. De kleinsten kwamen aan bod bij de optredens van de MusicKids. Deze kinderen zijn in september gestart met muziekles en gaven nu al een vrolijk muzikaal optreden met verschillende instrumenten en zang.

Tijdens de showavond zijn de jubilarissen van de vereniging gehuldigd. Hierbij is met name het jubileum van Jan Westerhof het vermelden waard. Hij vierde zijn 60-jarig jubileum en werd hiervoor in het zonnetje gezet.

AMDG houdt open repetitie-avonden op 11, 12 en 13 april in het clubgebouw De Notenkraker. Belangstellenden zijn op deze dagen van harte welkom om zelf ’s een kijkje te nemen en een instrument uit te proberen.