Amdg viert 90 jarig bestaan

home > Nieuws > Actueel Nieuws > Amdg viert 90 jarig bestaan

90 jarig bestaan AMDG

1 januari 2019 was het precies 90 jaar geleden dat een groep mannen wat blaasinstrumenten uitgedeeld kreeg. Ze leerden noten lezen, leerden blazen en vormden een orkestje. AMDG vond hier zijn oorsprong.

Nu 90 jaar later is dit orkest doorgegroeid tot een grote bloeiende vereniging in het dorp, waar het fijn muziek maken en vooral ook heel gezellig is. En dat we onze 90-jarige leeftijd gaan vieren zult u dan ook wel begrijpen.

De aftrap is met AMDGs festival op 26 januari. 's Middags laten muzikanten en twirlsters in de Notenkraker hun muzikale kunnen horen en zien met bijvoorbeeld een bugelsolo bij de piano of met CD, als ensemble of met een twirloptreden. Het belooft al een gezellige middag te worden, die doorloopt in de gezellige feestavond voor de leden.

Op 6 april is de jaarlijkse showavond in de Drenthehal. Verder zult u AMDG horen en zien o.a. tijdens de Lanijto met een 'concert voor en door de jeugd'. 

Daarna bereiden we ons verder voor op het AMDGpromsconcert op 5 oktober, met als speciale gast zanger Syb van der Ploeg,

Tot slot ontmoeten we elkaar weer op de reunie op 14 december in de Notenkraker.