Majorette/Twirl

home > Majorettes > Majorette/Twirl

Sinds 1962 zijn de majorettes een onderdeel van muziekvereniging AMDG Beilen. In die tijd bleef het majoretten beperkt tot het samen op straat lopen met de hele vereniging. De majorettes liepen dan voor de muzikanten aan.

Sinds die tijd is er veel veranderd. Majoretten oftewel twirlen is een echte sport geworden. 

Nu leren de twirlsters naast batontechnieken en marcheren, wat nodig is voor het op straat lopen, ook veel over lichaamshouding, uitstraling, danstechnieken, dansshows etc. Het is een echte muzikale sport!

Om in deze sport steeds beter te worden en te kijken of je prestaties omhoog gaan, is het noodzakelijk om regelmatig aan wedstrijden/concoursen mee te doen. Dat doen we dan ook bij AMDG. Algemene doelstelling is dat alle twirlsters met hun eigen team jaarlijks vier keer deelnemen aan concoursen, met daarnaast mogelijk deelname aan Nederlandse Kampioenschappen of  zelfs de Champions Trophy.

Veel twirlsters vinden het ook een uitdaging hun eigen soloshow te maken of duo's te vormen, daarmee kunnen ze in verschillende categorieën deelnemen aan concoursen.

Om goed voorbereid naar concoursen te gaan, moet er veel worden getraind. Tijdens de training wordt er dan ook hard gewerkt aan het verbeteren van de resultaten. Maar gezelligheid, saamhorigheid en plezier staan centraal.

Van onze twirlsters wordt verwacht dat ze aan alle trainingen deelnemen en thuis regelmatig hun show oefenen.